Благица Павловска* ‎– Доктори 100 Да Ме Лечат

Label:
Records Senator ‎– ak36/2003, Records Senator ‎– AK 038
Format:
Cassette, Album
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist Hide Credits

A1 Доктори Сто Да Ме Лечат
Lyrics By – О. Зафировски*
A2 Ако Јас Сум Таа Жена
A3 Плачи Виолино
Lyrics By – Б. Нечевски*Music By – Traditional
A4 Играј Смеј Се Ти
Lyrics By – Т. Которчевиќ*Music By – Е. Реџепова*
A5 Љубов Врела Ела Ела
Music By, Arranged By – Г. Пејакот*
A6 Строи Нешто Циганко
Music By, Arranged By – Цуле*
Б1 Да Ми Стават Окови
Lyrics By – О. Зафировски*Music By, Arranged By – С. Ливрински*
Б2 Пушти Ме Да Живеам
Music By, Lyrics By, Arranged By – Р. Краповски*
Б3 Еве Песна Народе
Arranged By – Љ. Павловски*Music By, Lyrics By – О. Зафировски*
Б4 Мајка Ќерка Испраќа
Adapted By – Дарко*Written By – Traditional
Б5 Песна За Градовите
Lyrics By – Б. Нечевски*Music By, Arranged By – С. Велков*
Б6 Земи Оган Запалиме
Written By – Traditional

Credits

Reviews