Марјан Коцев* ‎– Љубовен Танец

Label:
МРТ ‎– МП-21268, МРТ ‎– МП 21268
Format:
Cassette, Album
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist Hide Credits

А1 Љубовен Танец
Arranged By – Д. Имери*Lyrics By – Б. Нечовски*Music By – Н. Коцев*
3:27
А2 Солзи Нека Пресушат
Arranged By – Х. Еминовиќ*Lyrics By – В. Вучиќ*Music By – Д. Вучиќ*Orchestra – Народен Оркестар На МРТ*
4:52
А3 Лудувај Ти Срце
Lyrics By – Р. Митровиќ*Music By, Arranged By – С. Велков*
4:15
А4 Печалбарска Песна
Lyrics By – Р. Митровиќ*Music By, Arranged By – . Еминовиќ*
3:40
А5 Никој После Тебе
Arranged By – Д. Имери*Lyrics By – Р. Митровиќ*Music By – Н. Коцев*
3:50
Б1 Бекрија Љубовџија
Lyrics By – О. Зафировски*Music By, Arranged By – С. Велков*
3:52
Б2 Роден Сум За Песна
Lyrics By – Р. Митровиќ*Music By, Arranged By – Х. Еминовиќ*
2:58
Б3 Свадба Правам Јас
Music By, Lyrics By, Arranged By – С. Велков*
4:04
Б4 Бела Јасмина
Arranged By – С. Велков*Lyrics By – В. тарабунов*Music By – Д. Чемков*
4:04
Б5 Животот Е Брза Река
Lyrics By – Д. Славевски*Music By, Arranged By – С. Велков*
4:57

Companies, etc.

Credits

Notes

Тетовски Фолк-Фест 97 (track: А1), Цветници 95 (track: А2), Тетовски Филиграни 95 (track: Б1), Тетовски Фолк-Фест 98 (track: Б2), Тетовски Фолк-Фест 96 (track: Б3), Фолк-Фест Валандово 95 (track: Б4)

Во Придружба На Оркестарот На Фестивалскиот оркестар на тетовски Фестивал (tracks: А1, Б2, Б3)
Во Придружба На Оркестарот Тетовски Филиграни (track: Б1)
Во Придружба На Оркестарот На Фолк-Фест Валандово (track: Б4)

Македонска Радио Телевизија
Де Музичка И Касетна Продукција
Снимено Во Студио М-3 На МРТ
Студио Моцарт (tracks: А3, А4, А5, Б5)
Уредник: Илчо Јованов
Одговорен Уредник: Брано Попчевски

Опаковката Е Печатена Во Киро Дандаро Битола

Излегувањето На Касетата Го Потпомогнаа: АД Осигурување и Реосигурување Македонија - Кавадарци, Општина Кавадарци, Металекс - Кавадарци

Barcode and Other Identifiers

  • Rights Society: ЗАМП
  • Rights Society: СОКОМ
  • Barcode: 9 789989 890130
  • Other (ISBN): 9989-890-13-7
  • Other (CIP): 784.4(497.7)

Reviews