Никола Бадев*, Александар Сариевски*, Васка Илиева*, Кочо Петровски* ‎– Легендите На Македонската Народна Песна 3

Label:
Format:
CD, Compilation
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist

1 Васка Илиева* Македонијо, Земјо Родена 3:46
2 Никола Бадев* Послушајте Патриоти 3:38
3 Васка Илиева* Јано, Јанке, Кумановке 1:33
4 Александар Сариевски* Прилепските Ергени 2:36
5 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Василке, Млада Невесто 2:01
6 Никола Бадев* И Александар Сариевски* Бреј, Ѓурчин Стојне Убаво 1:36
7 Никола Бадев* Јунак Врви Низ Полјана Зелена 2:19
8 Васка Илиева* В’ Недела Дојде Едно Лудо, Младо 3:26
9 Александар Сариевски* Запеј Ми Песна, Што Ме Радува 3:15
10 Кочо Петровски* Разиграни Цигани 3:16
11 Никола Бадев* И Васка Илиева* Љиљано, Моме Убаво 1:49
12 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Собрале Ми Се Сватови 2:00
13 Александар Сариевски* И Никола Бадев* Шетам Горе, Шетам Доле 1:35
14 Никола Бадев* За Кого Си Чуваш, Дано, Очите 2:44
15 Васка Илиева* Кога Се Мажеше, Што Ти Се Чинеше 2:50
16 Никола Бадев* И Васка Илиева* Ах, Мори Мајко, Што Ме Не Мажиш 2:46
17 Александар Сариевски* Зајко Кокорајко 2:53
18 Кочо Петровски* Крушевско Оро 3:17
19 Васка Илиева* Василка Стои На Порти 3:11
20 Никола Бадев* Ајде, Дали Знаеш, Паметиш Милице - Кажи Јано, Кажи Душо 6:52
21 Васка Илиева* Кито Моме, Кито Мори 2:20
22 Кочо Петровски* Кочово Оро 2:56
23 Александар Сариевски* Девојче, Девојче Не Стој Спроти Мене 1:44
24 Никола Бадев* Кандисуј Бре Лудо, Младо 4:22
25 Александар Сариевски* И Васка Илиева* Мори Моме, Што Не Дојдеш 2:58
26 Никола Бадев* И Васка Илиева* Ој, Ти Моме 2:38
27 Кочо Петровски* Играорна Фантазија 2:23

Credits

Notes

Целокупниот аудио материјал користен за ова издание е од домашната архива на наследниците на Н. Бадев, А.Сариевски, В.Илиева и К. Петровси.
За задржување на автентичноста на аудио записите врз истите е извршена минимална интервенција и прилагодување.

Благодарност до Tom Deering, Иван Цивриќ и Еуридика Глигорова за неизмерната поддршка.

Организатор и супервизор: Роска Бадева
Аудио концепт: Рудолф Најдовски
Дообработка на аудио записите и изработка на компилацијата: Дејан Величковиќ

Концепт и дизајн: Дејан Величковиќ - www.dvisualart.mk
Подготовка и печатење: Графосет ДЛ

Barcode and Other Identifiers

  • Matrix / Runout: JUGOTON 006 ['barcode']
  • Mastering SID Code: IFPY LY19
  • Mould SID Code: IFPY AAZ07

Reviews