Никола Бадев*, Александар Сариевски*, Васка Илиева*, Кочо Петровски* ‎– Легендите На Македонската Народна Песна 4

Label:
Format:
CD, Compilation
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist

1 Кочо Петровски* Чупурлика 2:41
2 Александар Сариевски* И Никола Бадев* Зачукале, Зачукале Тапаните 2:30
3 Васка Илиева* И Никола Бадев* Што Си Налутено Либе 2:07
4 Никола Бадев* Ацано, Млада Невесто 2:24
5 Александар Сариевски* Нели Ти Реков, Не Оди Сама 1:33
6 Васка Илиева* Дојди Либе, До Вечер 2:20
7 Никола Бадев* Бог Да Бие Русе Твојата Мајка 2:33
8 Кочо Петровски* Ергенско Оро 2:18
9 Александар Сариевски* Подај, Моме, Рака Ти 3:25
10 Александар Сариевски* И Васка Илиева* Ор, Невесто Стојанчице 4:27
11 Васка Илиева* Што Кучиња Лајат 2:33
12 Никола Бадев* И Васка Илиева* Бог Да Бије Мојта Мајка, Маќеја 3:13
13 Васка Илиева* Зошто Ме Мачиш, Судбино Клета 3:19
14 Никола Бадев* Тешка Беше Нашата Разделба 3:40
15 Кочо Петровски* Осман-Ага Оро 2:30
16 Александар Сариевски* Само Седиш Лично Стојне 2:27
17 Васка Илиева* Кој Што Ме Чује Да Пејам 3:13
18 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Две Срца Се Денес Разделуваат 3:30
19 Васка Илиева* И Никола Бадев* Болен Лежи Млад Стојан 3:03
20 Никола Бадев* Разболе Се Младо Македонче 2:53
21 Александар Сариевски* И Васка Илиева* Што Не Спиеш Лично Моме 2:37
22 Никола Бадев* Фросино, Моме Убаво 5:41
23 Александар Сариевски* И Никола Бадев* Јана Грло Заболело 2:29
24 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Дечиња Гугутчиња 3:34
25 Александар Сариевски* Леле Димче, Трчај Лажи 2:41
26 Кочо Петровски* Пајдушката 2:39
27 Никола Бадев* Ајде, Мори Васе, Васе 3:26

Credits

Notes

Целокупниот аудио материјал користен за ова издание е од домашната архива на наследниците на Н. Бадев, А.Сариевски, В.Илиева и К. Петровси.
За задржување на автентичноста на аудио записите врз истите е извршена минимална интервенција и прилагодување.

Благодарност до Tom Deering, Иван Цивриќ и Еуридика Глигорова за неизмерната поддршка.

Организатор и супервизор: Роска Бадева
Аудио концепт: Рудолф Најдовски
Дообработка на аудио записите и изработка на компилацијата: Дејан Величковиќ

Концепт и дизајн: Дејан Величковиќ - www.dvisualart.mk
Подготовка и печатење: Графосет ДЛ

Barcode and Other Identifiers

  • Matrix / Runout: JUGOTON 007 ['barcode']
  • Mastering SID Code: IFPY LY19
  • Mould SID Code: IFPY AAZ07

Reviews