Петре Богданов - Кочко ‎– Од Композиторскиот Опус = From The Composer's Opus

Label:
Format:
CDr, Compilation
Country:
Released:
 
Genre:
Style:

Tracklist Hide Credits

1 Купувач На Старо За Бас И Пијано
Bass Vocals – Георги БожиковPiano – Лилјана Иванова
8:58
2 Азбука На Зимата За Сопран, Бас И Пијано
Baritone Vocals – Димитри МариновскиPiano – Лилјана ИвановаSoprano Vocals – Павлина Апостолова
12:52
3 Мал Циркус Песни За Глас И Пијано
Alto Vocals – Ана Липша - Тофовиќ*Piano – Лилјана Иванова
7:51
4 Четири Годишни Времиња За Сопран И Пијано
Piano – Лилјана ИвановаSoprano Vocals – Павлина Апостолова
8:11
5 Четири Интими Песни За Сопран И Пијано
Piano – Лилјана ИвановаSoprano Vocals – Павлина Апостолова
8:10
6 Песни-Квинтет За Глас, Флејта, Обоа, Фагот И Пијано
Bass Flute – Сретен ТеодосиевскиFlute – Киро БожиновскиOboe – Мила МировскаPiano – Ладислав Палфи*Soprano Vocals – Павлина Апостолова
10:12
7 Ој, Милево За Мешан Хор
Conductor – Драган Шуплевски*Vocals – Хорот На Македонската Радио Телевизија
5:25
8 Шест Минијатури За Флејта И Пијано
Flute – Киро БожиновскиPiano – Лилјана Иванова
9:18

Companies, etc.

Notes

Digipak.

Barcode and Other Identifiers

  • Rights Society: СОКОМ

Reviews