3 Zvuka Budućnosti ‎– Planeta Majmuna

Label:
Slušaj Najglasnije! ‎– none
Format:
CDr, Album
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist

1 Ćutim Smrt
2 Planeta Gluposti
3 Džimi
4 Nenormalna Draga
5 Djevojka
6 Kucnuo Je Čas
7 Juriš Braćo
8 Planeta Majmuna
9 Razgovor Sa Mr. Čarls Darvinom

Reviews

Add Review

franticz

franticz

April 26, 2016
3 ZVUKA BUDUĆNOSTI - Planeta majmuna (Slušaj najglasnije, 2013)
[ ]
Ovo je možda bio prvi u ovom nizu albuma 3ZB budući da su na njemu obrade The Urko's - "Ćutim smrt", "Planeta gluposti", "Džimi", "Juriš braćo", "Planeta majmuna", "Kucnuo je čas" i "Razgovor sa mr. Čarls Darvinom" (uglavnom sve sa "Sabrana nedjela 1" i "Sabrana nedjela 2"). Dvije jedine pjesme koje nisu ranije objavljene pod njihovim imenom, barem na Slušaj najglasnije, su čisto solidne "Nenormalna draga" i "Djevojka" pod jasnim primjesama alternativnog bluesa.

Neke od novih verzija nadaleko odskaču od prijašnjih vrlo loših tonskih lo-fi zapisa, pa čak ima i znatnih iznenađenja. Osobito u uvodnoj laganici "Ćutim smrt" kao da je produkt aranžmana Cavea & The Bad Seeds, te u prvoj kompleksnoj skladbi "Džimi" u trajanju od 11 i pol minuta gdje se osjećaju i natruhe akustičnog progressive-rocka.

S nešto tankoćutnijim vokalnim karakteristikama koje su ostale i dalje otkačene, zabavne i satirične kao i na albumu "Ja ću da budem mali", ipak su pretjerali u posljednjoj skladbi aranžiranoj kao medley s tri stvari "Juriš braćo/ Planeta majmuna/ Razgovor sa mr. Čarls Darvinom" u iznosu od gotovo 19 minuta ispunjenih akustičnim ritmom tanga podižući dinamiku tek nakon 12-13 minuta nadogradnjom syntha i električne gitare. Ako ništa drugo, barem je završnica napucana trijumfalnom ekstazom pomahnitalog humora o životinjskim vrstama mada se ovako obiman, da ne kažem simfonijski splet mogao daleko rafiniranije realizirati bez ikakvih sakaćenja glavne poante - povijesne, društvene i znanstvene kritike nabijene poznatim eksplicitnim bosanskim crnim humorom.

Naslovi: 1.Ćutim smrt, 2.Planeta gluposti, 3.Džimi, 4.Nenormalna draga, 5.Djevojka, 6.Kucnuo je čas (medley), 7.Juriš braćo, 8.Planeta majmuna, 9.Razgovor sa mr. Čarls Darvinom

Ocjena (1-10): 6
horvi // 27/08/2013