Matej Krajnc ‎– Krajnc Sings Cash

Label:
Slušaj Najglasnije! ‎– none
Format:
CDr, Album
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist

1 Negdo (I Still Miss Someone)
2 Stara Apačka Squaw (Old Apache Squaw)
3 Goreč Obroč (Ring Of Fire)
4 Fant Po Imenu Suzi (A Boy Named Sue)
5 Kate

Reviews

Add Review

franticz

franticz

April 29, 2016
MATEJ KRAJNC: Krajnc sings Cash (Slušaj najglasnije, 2015)
Sniman u nekoliko intervala tokom 2014/2015 ovo 19. Krajncovo izdanje u 2015. je ujedno i jedan od najkraćih mu cd-ova koje sam imao prilike slušati. Traje samo 12 i pol minuta, posve je uronjen u njegov prepoznatljiv akustično-amplificiran sadržaj gdje se bazirao na mnogo staccata i očito je s mnogo elana radio ovih 5 pjesama jer je riječ o obradama Johhny Casha.

Mnogi niti ne znaju da je i čuveni 'man-in-black' radio prepjeve tako da su ovdje tek njegove dvije izvorne pjesme - uvodne "Negdo (I still miss someone)" i "Stara apaška squaw (Old Apache squaw)", dok su ostale rađene po predlošcima nekih drugih autora, pa čak i jedna od zasigurno najpopularnijih "Ring of fire" u Krajncovoj interpretaciji nazvana "Goreč obroč" koju potpisuju Kilgore-Carter. Kao što je kod Mateja uvijek interesantno, najbolje se služi vokalom, poezijom, a u ovome slučaju i vrsnim prevodima na slovenski jezik tako da po ne znam više koji puta te njegove obrade djeluju kao autorski legitiman rukopis. A tu je još jedna vrlo bitna stavka. Nimalo se nije trudio 'skinuti' glazbu kao što to rade tribute izvođači. Svakoj pjesmi je dao nove tonske performanse i tek bi se po spomenutoj, općeznanoj "Ring of fire" donekle mogao prepoznati izvornik. Da nije, pošteno od njega, naveo kako je riječ o obradama, malo tko bi prepoznao u ovakvim adaptacijama odakle pjesme dopiru. Takvih poštenjaka je sve manje kad se samo pogleda s kojom količinom posuđenica, prerada i drskih krađa obiluje ne samo ex-Yu regija već i cjelokupni zapadni glazbeni show-biz.

Naslovi: 1.Negdo (I still miss someone), 2.Stara apaška squaw (Old Apache squaw), 3.Goreč obroč (Ring of fire), 4.Fant po imenu Suzi (A boy named Sue), 5.Kate
ocjena albuma [1-10]: 8

horvi // 29/04/2016