SCH (3) ‎– SCH Live

Label:
Slušaj Najglasnije! ‎– none
Format:
CDr, Album
Country:
Released:
Genre:
Style:

Companies, etc.

Credits

Notes

Recorded by whoknowswho on 24 June 1990, live gig at Galerija SC, Zagreb.

Reviews Show All 2 Reviews

Add Review

franticz

franticz

April 26, 2016
SCH - Live in Zagreb 24.6.1990. (2007, Slušaj najglasnije)

Kultni sarajevski sastav nakon podužeg vremena objavio je svoj nosač zvuka, a riječ je o zapisu s koncerta održanog 24.6.1990. u zagrebačkoj Galeriji Studentskog centra. Tom prilikom sastav su činili Erak Petar (bas), Rida Attarashani (bubnjevi), Sveto Ignjatović (synth, noises) i Teno (gitara i vokali). U ovoj fazi rada SCH su bili striktno orijentirani na sirovi alternativni post-punk zvuk s naglašenim noise i industrial fragmentima uz teški i opako tromi kotrljajući ritam. Domaća scena tada je obilovala sa vrlo sličnim rock izvođačima (Sexa i Brujači mi prvi padaju u sjećanje) koji su shodno tome utjecali na poplavu novog underground zvuka, te su se počeli rađati bandovi poput Šumski, Ha-Det-Bra, Achtung Dichtung, Neurotische Keruzo...
Onome tko nikada nije slušao SCH teško će iz ovih mojih redaka shvatiti o kakvom sjajnom sastavu i o kakvoj glazbi je riječ. Prvenstveno se radi o ekspresivnoj, teškoj i vrlo provokativnoj originalnoj post-punk/ eksperimental/ industrial glazbi koja u sebi sadrži mnoštvo elemenata tadašnjih (i nekadašnjih) alternativnih ikona - od Throbbing Gristle, Laibach, The Birthday Party do Einsturzende Neubauten, Test Department i gitarskih noise tretmana poput Butthole Surfers, Sonic Youth, Scratch Acid, Gang Of Four... Njihova glavna osobina su dugački repetativni bubnjarski ritmovi poput koračnice podebljani gitarskom distorzijom praktički jednog te istog hipnotičkog akorda uz dodatak raznih efekata proizvedenih na synthu, a nešto od toga otprilike danas ostvaruju Viva Glorio u jednom sasvim drukčijem i daleko plesnijem indie-rock okružju. Vokalno, Teno je vrlo originalnog jednostavnog izraza i postoje mnoge sličnosti sa bivšim pjevačem Krankenhausa - Lažnim.
Tekstovi su u ono vrijeme bili krajnje provokativni, politički obojeni i angažirani u svim segmentima, te su govorili o vojski, špijunima, komunistima, partiji i raznim socio-političkim sferama na vrlo sofisticiran način. Dvije skladbe su otpjevane na engleskom, a tri na hrvatskom (bošnjačkom) jeziku.
Sjajan dokumentaran zapis iznimno hrabrog i provokativnog sastava koji je govorio o stvarima za koje se nekad streljalo ili robijalo na Golom Otoku.

Naslovi: 1.Kad se svrši sve, 2.The day when I was born, 3.Ne dozvoli da zaboravim, 4.Master, 5.Partija naša

Ocijena (1-10): 9
Web: www.sch.ba
E-mail: info@sch.ba
franticz

franticz

March 7, 2016

Sch / Live
Album: Live Collection: General
Artist: Sch Added: 02/2008
Label: Slusaj Najglasnije!

A-File Activity
Add Date: 2008-04-06 Pull Date: 2008-06-08
Week Ending: 4 May 20 Apr 13 Apr
Airplays: 1 1 1

Recent Airplay
1. Wed, 30 Apr 08: Your Imaginary Friend
Brownian Motion 3. Fri, 11 Apr 08: Alma Mahler
Music to Make Babies To
2. Thu, 17 Apr 08: Gears
A2Z with Panos

Album Review
Your Imaginary Friend
Reviewed 2008-03-28
Rather simple rock recorded live, guitar bass and drums, vocals, rockin out but in a Croatian twisted manner. Lyrics in Croation or broken English. Its really good cuz its just a little off, off our hemisphere that is. Raw rock and roll like we don’t make here in the USA anymore, apparently outsourced to the Balkans.

1) dirge rock, full on angst, picks up toward end
2) a bit more upbeat, heavy rock
3) even more upbeat, but mostly just a basic dischordant rock bash
4) head nodding beat and simplicity is fun
5) starts with some basic guitar noodling, then a headnodding rockism that continues and makes this one rather dirgey

Track Listing
1. Kad Se Svrsi Sve 3. Ne Dozvoli Da Zaboravim
2. The Day When I Was Born 4. Master
5. Partija Nasa