Tea Tulić ‎– Albumče

Label:
Format:
File, FLAC, MP3, WAV, Mini-Album, Stereo
Country:
Released:
Genre:
Style:

Tracklist Hide Credits

1 Bijeli Bicikl
Songwriter – Enver Krivac, Marin Juričić, Moris Mateljan, Tea Tulić
03:15
2 Ambasadori Volje
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
02:24
3 Vrane
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
04:15
4 Dah
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
04:00
5 Stolice
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
01:58
6 Yagodinka Maya
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
01:00
7 Bodies Revealed
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
03:27
8 Hladno, s kišom u nedjelju
Songwriter – Enver Krivac, Tea Tulić
02:58

Credits

Notes

"Zapisi za Albumče su nastali u listopadu 2012. tijekom mog boravka na književnoj stipendiji KROKODIL u Beogradu. Pisala sam ručno u bilježnicu, često uz tek mali predumišljaj. Kad putujem, uglavnom putujem samo s informacijom o adresi privremenog kreveta. Ne pripremam se, prvo želim ugledati pa saznati. Ili napisati pa saznati. Saznanja o prostoru i pripadajućem vremenu dolaze u fragmentima, a zapisivanje, samo na početku, izgleda kao čin krađe. Prostor me smješta, vrijeme mjeri, a pisanje odvaja. Mogućnost pukog motrenja se udvostručava. U drugom gradu, promatrajući druge, nemoguće je pobjeći od sebe. Dok lutaš, ne zuriš u vlastite cipele, ali si ih svjestan. Kako, uostalom, i priliči jednom voajeru, više nego turistu.

Čin zapisivanja, kao i čin fotografiranja, u sebi sadrži paradoks – istovremenu prisutnost i odsutnost. Takva je i suradnja na daljinu. Pripajanje glazbe zapisima razbilo je usamljenost ovog putovanja. Nakon svakodnevnog lutanja po Beogradu, uvijek novih lica i ulica, vraćala bih se u stan i snimala, čitajući zapise, na diktafon. Potom sam snimke slala Enveru Krivcu. Zajedno sa svojim bendom, ponudio je ovim zapisima svoju glazbenu viziju - kulisu kojom smo na scenu, pod naše svijetlo, kroz nas, postavili dva grada; onaj koji sam posjetila i onaj kojem sam se vratila.

Ništa u ovom putovanju nije dovršeno, osim Albumčeta.

Hvala na pažnji, hvala na slušanju."

Tea Tulić

- - -

Tekstovi, glas, field recording i usna harmonika / text, voice, field recording and harmonica by Tea Tulić

Glazba, instrumenti, produkcija i naslovnica / music, instruments played, production and cover photo by Enver Krivac

Čitanje snimljeno tijekom KROKODIL -ovog rezidencijalnog programa za pisce u Beogradu, listopad 2012. / reading recorded during KROKODIL's literary residency in Belgrade, october, 2012. Glazba snimljena i producirana u Welsh Sobi, Rijeka, tijekom 2013. / music recorded and produced at Welsh Room, Rijeka, 2013. Master / mastered by Zoran Medved, Rijeka, 2013.

http://teatulic.bandcamp.com/

Reviews