Συνήθεις Ύποπτοι

Συνήθεις Ύποπτοι

Profile:
Το συγκρότημα ''Συνήθεις Ύποπτοι'' δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων, όπου εμφανίζονταν live από το 1980 στα Εξάρχεια, παίζοντας σε διάφορα μπαρ δικές τους συνθέσεις και μελοποιώντας Έλληνες και ξένους ποιητές.

To συγκρότημα στην αρχική τους σύνθεση αποτελούνταν από τον Χρήστο Θηβαίο (Φωνή, Κιθάρα), τον Αλέκο Βασιλάτο (Κομπραμάσο), τον Τάσο Λώλη (Κιθάρα, Μαντολίνο). Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκο προστέθηκε στην μπάντα ο Βασίλης Βασιλάτος (Κρουστά).

Το 1995 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Ήταν ένας δίσκος με δώδεκα τραγούδια σε στίχους του Χρήστου Θηβαίου, όπου είχε τον τίτλο ''Μέρες Αδέσποτες'', και κυκλοφόρησε από τη εταιρεία Λύρα σε μορφή cd αλλά και δίσκο βινυλίου. Ήταν ένας δίσκος που είχε έναν εντελώς διαφορετικό ήχο από ότι ακουγόταν εκείνη την εποχή στην εγχώρια μουσική σκηνή. Το cd περιείχε και βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών. Το έργο του εξωφύλλου είναι της Έλενας Αθανασιάδου. Από αυτόν τον υπέροχο πρώτο τους δίσκο, το τραγούδι όπου ξεχώρισε ήταν το ''Μέρες Αδέσποτες'', το οποίο έγινε video clip.

To χειμώνα του 1997 - 1998 το συγκρότημα''Συνήθεις Ύποπτοι'' εμφανίστηκαν στην σκηνή της "Ιεράς Οδού" σαν "φιλοξενούμενοι" του Γιώργου Νταλάρα. Στο σχήμα της Ιερά Οδού συμμετέχουν επίσης η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέους και ο Μάριος Φραγκούλης. Από αυτή την συνεργασία, προέκυψε το cd single "Ζωντανή Ηχογράφηση στην Ιερά Οδό" το οποίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 1998 και έγινε χρυσό ξεπερνώντας τις 15.000 πωλήσεις. Στο cd single αυτό περιέχεται και το τραγούδι του Γιώργου Ανδρέου και του Παρασκευά Καρασούλου ''Μικρή Πατρίδα'', όπου εδώ το ερμηνεύουν ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα.

Το 2000 κυκλοφορεί η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά. Ήταν ένας δίσκος με δεκατρία τραγούδια όπου είχε τον τίτλο ''Είμαι Αυτό Που Κυνηγάω'', και κυκλοφόρησε και αυτός από τη Λύρα. Από τον δίσκο αυτό το τραγούδι ''Γυναίκα'' έγινε video clip.

Σε αυτόν τον δίσκο συμμετέχει η Emilia Ottaviano, από το ελληνόφωνο συγκρότημα της Κάτω Ιταλίας Ghetonia, σε δύο τραγούδια.

Το συγκρότημα ''Συνήθεις Ύποπτοι'' διαλύθηκαν στο τέλος του 2000 αφήνοντας στην ελληνική δισκογραφία δύο πολύ όμορφους και ιδιαίτερους δίσκους.

Μετά το τέλος αυτού του πολύ καλού συγκροτήματος, που άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή, με τους δύο ολοκληρωμένους δίσκους που κυκλοφορήσαν, ο Χρήστος Θηβαίος ακολούθησε σόλο πορεία. Ο Χρήστος Θηβαίος έχει γεννηθεί στην Αθήνα, στις 7 Ιανουαρίου του 1963. Μετά το τέλος του συγκροτήματος ''Συνήθεις Ύποπτοι'', έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους μέχρι σήμερα.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2010 ο Τάσος Λώλης, μέλος του συγκροτήματος ''Συνήθεις Ύποπτοι'', έφυγε από την ζωή.
Sites:
Members:
[a2311207]

Artist

Συνήθεις Ύποπτοι Discography

Albums

Συνήθεις Ύποπτοι Μέρες Αδέσποτες (Album) Lyra Greece 1995 Sell This Version
CD 1515 Συνήθεις Ύποπτοι Μάρτυρες Υπεράσπισης Γιώργος Νταλάρας - Ελένη Τσαλιγοπούλου Συνήθεις Ύποπτοι Μάρτυρες Υπεράσπισης Γιώργος Νταλάρας - Ελένη Τσαλιγοπούλου - Ζωντανή Ηχογράφηση Στην Ιερά Οδό(CD, MiniAlbum) Lyra CD 1515 Greece 1998 Sell This Version
Συνήθεις Ύποπτοι Είμαι Αυτό Που Κυνηγάω (Album) Lyra Greece 2000 Sell This Version

Videos (1) Edit