Vindrosa

Profile:
Vindrosa, med sin norske verdensmusikk, har fått strålende kritikker for sine to albumutgivelser «Østenfor sol» og ”Bakom berget det blå”. Med sine spesielle instrumenter og arrangementer tar de norske folkemelodier ut i verden. En konsert med Vindrosa er som å treffe igjen gamle musikalske venner i ny drakt. Lekent og rytmisk, av og til melankolsk, men alltid med en umiskjennelig nerve.

Vindrosa skriver selv:
Vi er vel en slags samlere, samler instrumenter og ikke minst musikk fra rundt om i verden. Og vi liker også å bruke disse instrumentene, ihvertfall de vi klarer å spille på. Og hvorfor? Fordi vi har lyst å ta i bruk disse fantastiske lydene, tradisjonene, før de forsvinner, akkurat som lokale mattradisjoner gjerne forsvinner når MacDonalds overtar.
Det er så mye bra og særegne musikktradisjoner rundt om som fortjener å bli lånt et øre til, og vi håper vi kan gjøre folk litt oppmerksom på disse, liksom Stones og Beatles gjorde folk oppmerksom på svart musikk i sin tid. Uten sammenlikning for øvrig!
Men mest av alt gjør vi dette fordi vi liker det selv, vi liker å hoppe rundt fra land til land. Og vi har reist mye: Sverre Erik har seilt jorda rundt, Vidar har studert musikk i Karibien og vært mye i Sør-Amerika og Spania. Bjørn har bodd mye i Østen. Og Karim er født og oppvokst i Marokko, nær Sahara, men også reist mye. Så det faller helt naturlig for oss å drive på slik.
Members:
[a4525806]

Artist

Vindrosa Discography Tracks

Albums

VM001 Vindrosa - Østenfor Sol album art Vindrosa Østenfor Sol(CD, Album) Vagabond Music (2) VM001 Norway 2010 Sell This Version
VM005 Vindrosa - Bakom Berget Det Blå album art Vindrosa Bakom Berget Det Blå(CD, Album) Vagabond Music (2) VM005 Norway 2013 Sell This Version