• auboisdormant over 13 years ago

  auboisdormant edited over 10 years ago
  [post removed due to the new label/company system]
 • DiscoUrseFIN over 13 years ago

  Mites nämä PSO:n/Top Voicen julkaisut menevät, jotka Warner on julkaissut cd:nä? Esim. Hectorin Herra Mirandos http://www.discogs.com/release/1324829 ja Apollon samanniminen levy http://www.discogs.com/release/1602812

  Hectorin takakannessa lukee
  (P) 1973 PSO
  Tämä äänite (P) & (C) 2001 Warner Music Finland Oy. A Warner Music Group Company. 8573-84969-2

  ja Apollossa samat jutut paitsi julkaisuvuodet eri. Ei siis mitään mainintaa Top Voicesta (ilmeisesti PSO:n eli Pohjoismainen Sähkö Oy:n label, jolla levyt alunperin julkaistiin) tai mistään Warnerin labeleista, WEA tms. Eli lisätäänkö noihin labeliksi PSO vai onko ne oikein noin?
 • auboisdormant over 13 years ago

  Jos ei mitään logoa levystä löydy, tai mitään viitettä mihinkään levymerkkiin, niin silloin ei auta muuta kuin listata vain levy-yhtiö, eli tässä tapauksessa Warner Music Finland Oy... kuitenkin Warner Music Finland Oy on tod.näk. tässä tapauksessa levyn julkaisusta vastaava taho. (Kannattaa kuitenkin aina mainita jos ei levyssä mitään levymerkkiä ole, niin säästyy tyhmiltä kysymyksiltä. ;))

  Ilmeisesti PSO meni konkurssiin aikoinaan ja tuotannon nykyinen omistaja on Warner. Voisko (P) 1973 PSO -merkintä olla jäänne alkuperäisestä kansitaiteesta?
 • DiscoUrseFIN over 13 years ago

  Apollo onkin näköjään Blue Masterilla eikä Top Voicella alunperin julkaistu, mutta samanlaiset jutut sen CD-painoksessa on joka tapauksessa. Logoja ei tosiaan ole minkäänlaisia noissa, ainoastaan nuo (P) ja (C) -tekstit. PSO:n (P)-merkintä on samalla fontilla kuin nuo Warner-jutut, mutta en tiedä, miten se on merkitty alkuperäisteoksissa.
 • auboisdormant over 13 years ago

  Sitten on varmaan turvallisinta lisätä vaan Warner Music Finland Oy. Muun informaation voi laittaa Notes-osioon, jos vaikka joskus saatais lisää tietoa tilanteesta. :)

  Periaatteessa tuo PSO merkintä tarkoittaa vain, että vuonna 1973 esitysten julkaisuoikeudet kuuluivat PSO:lle.
 • DiscoUrseFIN over 13 years ago

  Myös Euroksella alunperin julkaistujen levyjen cd-painokset menevät näköjään Warnerilla samoin, esim. tämä: http://www.discogs.com/release/1615097

  Tuossa lukee (P) 1985 & 1986 Euros
  Tämä äänite (P) & (C) 2001 Warner Music Finland Oy. A Warner Music Group Company. 8573-85791-2

  Eli ainakin Euros-, Blue Master- ja Top Voice -cd-uusintajulkaisut näyttävät menevän ilman levymerkkiä.
 • auboisdormant over 13 years ago

  Kiitoksia tiedosta! :)
 • Hiihtopipo over 13 years ago

  mun käsittääkseni uusintapainokset menee aina uusintajulkasijan nimiin (näissä esimerkkitapauksissa Warner) riippumatta kuka ne alunperin on julkaissut. uusintapainoksen julkaisija (ainakin suomen tapauksissa useimmiten) omistaa oikeudet julkaisuihin. toki on hyvä myös mainita noteissa, että kuka/missä julkaisun on alunperin julkaissut.

  "(P) 1985 & 1986 Euros, Tämä äänite (P) & (C) 2001 Warner Music Finland Oy. A Warner Music Group Company. 8573-85791-2 "

  tarkoittaa siis juurikin että alkuperäinen publisher on Euros, mutta nykyisin oikeudet omistaa (ja uudelleenjulkaisun publisher) on Warner.

  toisaalta tässä viiden vuoden aikana, mitä oon discogsia seurannu, on säännöt muuttunu jatkuvalla syötöllä, eikä niissä oikein tahdo pysyä aina perässä.
 • auboisdormant over 13 years ago

  Hiihtopipo
  mun käsittääkseni uusintapainokset menee aina uusintajulkasijan nimiin


  Totta. Mutta aina se ei ole niin yksinkertaista. Esimerkiksi tässä tapauksessa Warner omistaa oikeudet kaikkiin PSO:n julkaisemiin levyihin, mutta luulisin että levymerkit on hävitetty aikoja sitten (PSO:n tapauksessa Top Voice ja Blue Master, Finlandian tapaus on vielä epäselvä). Mutta joistakin muista Warnerin uudelleenjulkaisuista vanha levymerkki löytyy vielä, sitä ei ole poistettu. Tiedä sitten miksi. Pitäis varmaan kysyä Warnerilta jos uskaltais.

  Voi tietenkin olla että ne vaan lykkää levyn CD-formaattiin sen enempää ajattelematta. Mutta jostain syystä ne joskus vaivautuu poistamaan alkuperäisen levymerkin kansitaiteesta, ja joskus ei.
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Kiss-label askarruttaa jonkin verran.
  http://www.discogs.com/label/Kiss

  Nuo Boozin' Bang 'N' Dance Crewn levyt on Polarvoxin julkaisemia levyn kansitekstien mukaan. Inga Sulinin levyn taas on julkaissut Reeb Oy, joka Soundin Suomirock-tietosanakirjan mukaan oli jazzmuusikko Reino Bäckmanin omistama yhtiö. Laitoin Sulinin alun perin tuon saman Kissin alle, koska kyseessä oli suomalainen yhtiö ja catalog# oli RP-alkuinen, kuten myös joissakin Polarvoxin levyissä. Löytyisiköhän jostain tietoa, oliko Bäckman perustamassa Polarvoxia tai myikö firmansa Polarvoxille jossain vaiheessa? Eli onko tuossa kyse Reeb Oy:n labelista, joka yhtiön omistusjärjestelyjen yhteydessä siirtyi Polarvox Oy:n haltuun vai kokonaan eri labeleista?
 • auboisdormant over 12 years ago

  auboisdormant edited over 12 years ago
  Polarvox Oy - Y-tunnus tullut voimaan 15.03.1978 (YTJ)

  Kauppalehden yrityshaun nimihistorian alta löytyy:
  Reeb Oy (Päätoiminimi) 17.05.1974 - 11.11.1976
  REEB-Production Oy (Päätoiminimi) 20.07.1973 - 16.05.1974

  YTJ antaa Polarvox Oy:n perustamispäiväksi 12.11.1976, joten tuo näyttäis pitävän paikkaansa. Eli tämän mukaan ainakin on todennäköisesti kyseessä sama levymerkki.
  DiscoUrseFIN
  koska kyseessä oli suomalainen yhtiö ja catalog# oli RP-alkuinen, kuten myös joissakin Polarvoxin levyissä.

  Polarvoxin sivulta pystyy melkein järestään cat#n perusteella sanomaan mitkä levyt kuuluu sinne ja mitkä ei. Ja näyttää pahasti siltä, että kohta pitää ruveta erottelemaan yhtiö ja levymerkki. :(

  Ja mitä tulee Reino Bäckmaniin, niin näyttää olleen tuottajana joillakin Polarvoxin levyillä, joten voi olla että Bäckman oli myös Polarvoxia perustamassa.

  edit: typo
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Jep, tuo kaupparekisterin historia selvensi kyllä paljon, hienoa.

  Polarvox on tuntunut valmistavan suomipainoksia aika monen eri labelin levyistä. Merkin alta jo löytyvien lisäksi esim. Polarvoxin valmistamia Prelude-levyjä on tullut vastaan kuten tämä: http://www.discogs.com/viewimages?release=1458952 (muistaakseni tuon levyn kansissa lukee, että on Polarvoxin valmistama).
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Jari Muikun Musiikkia kaikkiruokaisille - Suomalaisen populaarimusiikin äänitetuotanto 1945-1990 -kirjassa sanotaan Reeb/Polarvox-firmasta: "Kahdeksankymmentäluvulla kohtuullisen merkittäväksi kohonneen Polarvoxin, joka toimi vuosina 1973-1976 Reeb-nimellä, tuotanto oli varsin vähäistä vielä 1970-luvulla." Eli ainakin tässä kirjassa noista puhutaan samana firmana.
 • auboisdormant over 12 years ago

  Joo tuotahan tuo Kauppalehden rekisteriote vähän vihjailikin. :) Kiitoksia.

  Pitäisköhän tässä vähitellen ruveta erottelemaan Polarvox-yhtiö ja levymerkki, on ruvennu muitakin Polarvox Oy:n merkkejä tipahtelemaan kuin Polarvox. Mitä ootte mieltä?
 • Hiihtopipo over 12 years ago


  DiscoUrseFIN
  Kiss-label askarruttaa jonkin verran.
  http://www.discogs.com/label/Kiss

  SMS on myös Reeb Oyn projekteja
  http://www.discogs.com/label/SMS+(2)

  näitä kuulemma myytiin k-kaupoissa yms, joten aika halpisprojektilta kuulostaa

  veikkaisin että molemmat kiss ja sms on reebin labeleita
 • Hiihtopipo over 12 years ago

  DiscoUrseFIN
  Jari Muikun Musiikkia kaikkiruokaisille - Suomalaisen populaarimusiikin äänitetuotanto 1945-1990 -kirjassa sanotaan Reeb/Polarvox-firmasta: "Kahdeksankymmentäluvulla kohtuullisen merkittäväksi kohonneen Polarvoxin, joka toimi vuosina 1973-1976 Reeb-nimellä


  ja ettei menis liian helpoks, ni spottasin eilen levyn mikä on Reeb Oy:n matskua, mutta levy-yhtiönä Polarvox ja vuosi 1974...

  en vaan enää muista mikä se oli. niin kauheeta matskua ettei kyennyt ostaa.

  eli Reeb on julkassu 70-luvun puolivälin tienoilla levyjä ainakin Kiss-, SMS- ja Polarvox-labeleilla
 • auboisdormant over 12 years ago

  Hiihtopipo
  eli Reeb on julkassu 70-luvun puolivälin tienoilla levyjä ainakin Kiss-, SMS- ja Polarvox-labeleilla

  Kiits! :) Ja tämän ja muutaman muun syyn takia olisi kiva jos Polarvox Oy:tä käytettäis tulevaisuudessa vain levy-yhtiönä. Näyttää muutenkin olevan vähän sekainen sivu, esim.
  Leon Bryant - Finders Keepers (Polarvox Oy on jakelija ja valmistaja)
  Jokke Seppälä - Move On (Polarvox Oy:tä käytetään levymerkkinä)

  Levymerkille on uusi sivu http://www.discogs.com/label/Polarvox , ja jos joku omistaa levyjä jotka on julkaistu kyseisen merkin kautta ja jaksaa päivittää, niin minä käyn ne mahdollisimman pian läpi. ;)
  Hiihtopipo
  niin kauheeta matskua ettei kyennyt ostaa.

  :D
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  CD-uudelleenjulkaisuista: Tuosta Jari Muikun kirjasta (joka muuten kannattaa ehdottomasti lukea, jos Suomen levy-yhtiökoukerot kiinnostavat) selvisi, että Warner Music Finland omistaa tosi monien vanhojen pikkumerkkien back-katalogit, koska Fazer osteli niitä merkkejä aikoinaan ja Warner osti sitten Fazerin myöhemmin. Eli ainakin Scandia, Euros, Kompass, Sauna ja PSO on sellaisia firmoja, joiden cd-uudelleenjulkaisut kulkevat Warnerin kautta. Saattoi olla jotain muitakin merkkejä, en pysty nyt tarkistamaan koska palautin kirjan jo kirjastoon. Mutta jos tuota Warner Music Finland Oy:n profiilia jossain vaiheessa muokataan, niin tuon PSO-viittauksen voi varmaan ottaa pois, koska labelin puuttuminen koskee monien muidenkin levymerkkien julkaisuja. Ja osasta Warnerin kokoelmiakin tuntuisi levymerkin logo puuttuvan, kuten tästä laatulevystä: http://www.discogs.com/Various-Salarakas/release/1387887

  Stupido Records http://www.discogs.com/label/Stupido+Records aloitti nimellä Stupido Twins ja muutti nimensä jossain vaiheessa Stupido Recordsiksi, ehkä jossain vuosituhannen vaihteen tienoilla. Tuon voi tsekata 1990-luvun alun levyjen kuvista, joissa ei taida lukea missään kohtaa "Stupido Records" vaan pelkästään Stupido Twins. Antaako tuon profiilin kuitenkin olla noin ja tehdä asialle jotain kun saadaan Label Name Variation tms. toiminto vai pitäisikö noita vanhoja levyjä muokata?
 • auboisdormant over 12 years ago

  auboisdormant edited over 12 years ago
  Luulen että on parempi muuttaa profiilia siihen suuntaan, että levymerkin puuttuminen on yleistä näillä vanhoilla levymerkeillä. Näin asiasta pitäis olla myös selvillä muutkin äänestysoikeuden omaavat, eikä kukaan saa aiheettomia NMiC-ääniä. :)

  Minä oon kans miettiny tuota Stupidoa useammin kuin kerran. Ensimmäiset sinkut on vissiin julkaistu Idioottikaksoset r.y.:n kautta, ja vasta ennen ku ensimmäinen levy (JMKEn) julkaistiin perustettiin Twin Tone Oy (joka on vissiin edelleenkin yhtiön nimi). 1990 Idioottikaksosista tuli Stupido Twins. 1993 luotiin toinen levymerkki Twin Hits, jonka elinkaari jäi ilmeisesti aika lyhyeksi. Kuitenkin kun katsoo tuotenumeroita, niin selvä jatkumo on alusta asti, joten samasta levymerkistä on kyse. Annetaan profiilin olla mikä on kunnes saadaan LNV.
  DiscoUrseFIN
  Ja osasta Warnerin kokoelmiakin tuntuisi levymerkin logo puuttuvan

  No, ainahan sen ei tarvii olla levymerkin logo. :) Julkaisusta ei aina vastaa taho joka julkaisee levyjä, tuotemerkkejä on muitakin, ja selkeästi tuossakin 7 Päivää lehden logo on kannessa. Mun mielestä nämä lehtien mukana tulleet levyt pitäisi listata myös lehden nimen alle. Esimerkiksi Soundin mukana tulevat levyt ovat Soundin julkaisemia, ei Spinefarmin tai Pokon, he omistavat vain oikeudet. Tiedän kuitenkin käyttäjiä joiden mielestä tämä on väärin.

  Onneksi RSG ei kiellä sitä, päinvastoin:
  "This field is used for the label or record company involved in the release. If there is more than one brand, label, or record company on the release, list them all. If the required label is not in Discogs yet, it will be created when you submit."
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Hiihtopipo
  ja ettei menis liian helpoks, ni spottasin eilen levyn mikä on Reeb Oy:n matskua, mutta levy-yhtiönä Polarvox ja vuosi 1974...

  en vaan enää muista mikä se oli. niin kauheeta matskua ettei kyennyt ostaa.


  Mä näin kanssa nyt tuollaisen levyn Iso-Roban Fida-lähetystorilla, jonkun miesartistin iskelmälevy. Polarvoxin logo oli etukannessa oikein näyttävästi, mutta takakannessa luki Reeb Oy.

  Kyselen jo etukäteen tästä levystä, kun lisään sen lähipäivinä kantaan: http://aanitearkisto.fi/firs2/levymerkki.php?Id=Scandia+hjk+1

  Tuo on HJK:n kannatussinkku, jota ilmeisesti ei ole myyty kaupoissa, ja siinä on etiketissä samat värit ja fontit kuin Scandian sen ajan sinkuissa, mutta Scandian logoa ei eikä muutakaan Scandiaan viittaavaa tekstiä. Levy oli alkuperäisessä pussissa ja siinä pussissa oli Scandian ja Karuselin logot. Äänilevystössä tuo on näköjään Scandian alla, mutta laitanko mä sen täällä Scandian alle vai ilman levymerkkiä kun ei Scandiaa etiketeissä missään lue?
 • auboisdormant over 12 years ago

  Värit + fontit + pussissa Scandian logo = mun puolesta voi Scandian lisätä labeliksi. Laita kuitenkin Noteseihin maininta missä se on. Ohjeiden mukaan saa lisätä kaikki mitä löytyy, nik näyttää höltyneen jopa jakelijoiden ja valmistajien suhteen. Minkä Karuselin logo siinä on? Onko muita puljuja?
  DiscoUrseFIN
  Polarvoxin logo oli etukannessa oikein näyttävästi, mutta takakannessa luki Reeb Oy.

  Juu, ja tuon takia nykyään on Polarvox ja Polarvox Oy. Kaivoin esille yhtiön nimihistorian:
  Reeb-Production Oy (heinäkuu 1973 - toukokuu 1974)
  Reeb Oy (toukokuu 1974 - marraskuu 1976)
  Polarvox Oy (marraskuu 1976- )
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Loin eilen kantaan Nor-Disc-labelin, kun lisäsin tämän levyn: http://www.discogs.com/Pirkko-Mannola-Leikit-Vain-Villest%C3%A4in-Vain-Sel%C3%A4n-N%C3%A4in/release/1751584

  Nyt huomasin, että myös tällainen label löytyy: http://www.discogs.com/label/NorDisc

  Muistelen lukeneeni jostain, että Nor-Disc oli joku yhteispohjoismainen viritys jossa Scandia oli mukana ja nimenkin keksi Scandian Paavo (tai Antti, en muista) Einiö. Luulin, että merkki olisi jäänyt 60-luvulle, mutta onkohan se kuitenkin jatkanut Norjassa elämäänsä ja tuo Mannolan label on väärin?
 • auboisdormant over 12 years ago

  Äkkiseltään katottuna näyttää, että on kyseessä sama label, mutta. Kun kattoo aikajanaa, niin kyseessä voi olla itseasiassa kaksi eri labelia. 60-70-lukujen vaihteessa ilmestyneissä levyissä on tuo viikinkilogo, ja 70-80-lukujen vaihteessa ilmestyneissä on tuo NorDisk + levy logo. Lisäksi luettelonumerot eroaa toisistaan. Yritän löytää jotain informaatiota noista, vielä kuitenkin epäilyttää, kun esim. noissa myöhemmissä 90-luvun julkaisuista ei ole kuvia.

  Löysin ainoastaan yhden artikkelin norjalaisesta jatsista, jossa sanottiin, että joku "Nordisc" perustettiin 70-80-lukujen vaihteessa, ja että se jäi lyhytikäiseksi.
 • Dan80 over 12 years ago

  Tästä on jo hieman juttua tuolla -> http://www.discogs.com/history?release=1445306#latest

  Itselläni olisi myös subbausta vaille valmiina yksi SAMCD- kataloginumerolla varustettu levy, joten mikä näille tulisi laittaa labeliksi?
  http://www2.mil.fi/sotilasmusiikki/soittokunnat/kaisk/aanilevyt/index.dsp
  Levyssä ja kansipapereissa ei ole mitään logoja tai mainitaa julkaisijasta.
  Lukuunottamatta CD-Linja OY tekstiä/logoa, mutta se on vain CD-levyjen valmistaja, ei julkaisija.

  Fono:ssa SAMCD julkaisijaksi on merkitty Puolustusvoimat.
  Se olisi ainakin omasta mielestäni selkeintä täälläkin, vai mitä mieltä muut on?
  Aika loogisestihan tuosta tulee: S.A. Musiikki CD

  HUOM.
  Myöskin Samsara Records käyttää samanlaista kataloginumerointia.
  http://www.samsararecords.fi/fin/index.html
 • auboisdormant over 12 years ago

  Kun Puolustusvoimilla on tällainen sivu, siksi minä sitä tuolla utelin:
  http://www2.mil.fi/sotilasmusiikki/soittokunnat/smusk/aanilevyt/
  Mun mielestä jos nämä on ihan oikeesti Puolustusvoimien julkaisemia levyjä (siltä ainakin näyttää), niin ois väärin pistää ne "Not On Label".
 • Dan80 over 12 years ago

  Dan80 edited over 12 years ago
  Eli ilmeisesti se Puolustusvoimat olisi oikea label ainakin näille julkaisuille, joissa ei selkeästi jotain muuta julkaisijaa mainita?
  Onhan nuo tavallaan omakustanteita, mutta kun äänitteitä on noinkin paljon, niin varmaan ihan hyväksyttävää käyttää labelina Puolustusvoimia?
  Kainuun Sotilassoittokunta - Juuret Suomessa Tälle levylle laitoin labeliksi Puolustusvoimat. Toivottavasti kelpaa ja jos ei kelpaa, niin vaihdetaan..

  Edittiä..

  Sama tilanne on myös Polyteknikkojen Kuoron omilla levyillä. http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/levyt/
  Niistäkään ei mitään mitään erillistä julkaisijaa mainita ja kataloginumerona on PKCD-..
  Näille levyille labeliksi ilmeisesti Polyteknikkojen Kuoro vai mikä?
  Fonossakin se ilmoitetaan julkaisijaksi http://www.fono.fi/Dokumentti.aspx?id=f7d5d49e-a33e-4885-9d24-07d66327be31&culture=fi
 • DiscoUrseFIN over 12 years ago

  Muutama suomalainen Columbia-levy on käyty muuttamassa EMI Columbiaksi, esim. tämä: http://www.discogs.com/Kristiina-Hautala-Vain-H%C3%A4n/release/1848231

  Tuon singlen biisit ilmestyivät hiljattain Suomen EMIn julkaisemalla kokoelmalla ja varmaakin se on EMIn julkaisema, kun catalog#-systeemikin on EMIn kaltainen, mutta ei tuossa logossa kyllä lue kuin Columbia. Mä vähän ihmettelin tuon labelin muuttamista, mutta onko se sääntöjen mukaan oikein vai väärin?
 • auboisdormant over 12 years ago

  Tuo EMI Columbia on aika monsteri, ja minäkään en ole ihan selvillä tasan tarkkaan, mitkä levyt sinne kuuluu ja mitkä ei. Logo, joka on tuossa Hautalan levyssä on, löytyy EMI Columbian profiilikuvista, joten on hyvin mahdollista, että se kuuluu sinne vaikkei siinä EMIä luekaan. Mutta minä yritän selvittää hieman asiaa, ja ehkä saada jonkun muuttamaan tuota EMI Columbian profiilia selvemmäksi.

  Mitä tulee noihin Danin kysymyksiin, niin jos kerran nuo Polyteknikkojen kuoron julkaisut on omakustanteita, niin sitten täytyy toimia niin kuin minkä tahansa omakustanteen kohdalla:
  Not On Label (Polyteknikkojen Kuoro Self-released)

  Tuo Puolustusvoimat ei ole yhtä selvä tapaus, koska Puolustusvoimat ei ole artisti eikä label, ainakaan siinä merkityksessä kuin yleensä. Yhteinen tuotenumerointi kuitenkin viittaa siihen, että molemmat on saman "labelin" julkaisemia. Ongelmana on, että mikä sen labelin nimi on... Puolustusvoimat on yksi vaihtoehto, mutta pitäiskö myös harkita "Sotilasmusiikki" vaihtoehtoa, kuulostaa kyllä kummalta... toisaalta tämä logo: http://www2.mil.fi/sotilasmusiikki//images/media.php?width=450&id=45 löytyy molemmista levyistä, ja tuo SAM tuotenumerolyhenne vois tulla sanasta "Sotilasmusiikki". Naispuolisena tosin mun tiedot Suomen Puolustusvoimista on hieman rajalliset, joten korjatkaa jos mä puhun ihan hämäriä. ;)
 • auboisdormant over 12 years ago

  auboisdormant edited over 12 years ago
  ^^ ok, tuo EMI Columbian tapaus on selvitetty. Columbia oli amerikkalainen label, CBS:n omistama, ja EMI Columbia oli EMI:n omistama Columbia label. EMI Columbia on väärin nimetty, sen nimistä labeliä ei ole ikinä ollu olemassakaan, vain Columbia, joten sen nimi pitäis olla tod. näk. Columbia (2). Mutta aikoinaan se on nimetty noin, ja se on sen kokonen entry, ettei sitä ole kukaan vielä jaksanut nimetä uudelleen. Toiseksi, tuo profiili ei ole ihan selkeimmästä päästä.
 • Dan80 over 12 years ago

  auboisdormant
  jos kerran nuo Polyteknikkojen kuoron julkaisut on omakustanteita, niin sitten täytyy toimia niin kuin minkä tahansa omakustanteen kohdalla:
  Not On Label (Polyteknikkojen Kuoro Self-released)

  Tämä oli uutta minulle, siis omakustanteiden lisääminen Not On Labelin sublabeliksi, kun niin harvoin joutuu tekemisiin omakustanteiden kanssa,
  Ainakaan tästä levystä Polyteknikkojen Kuoro, Tapani Länsiö, Kaartin Soittokunta*, Elias Seppälä - Suomelle - Isänmaallisia Lauluja ei mitään erillisiin levy-yhtiöihin viittaavia logoja löydy, joten vaihdoin labeliksi Not On Label (Polyteknikkojen Kuoro Self-released).
  Tälle levylle Bum (3) - Naisiin Ou-Oulaisiin pitäisi ilmeisesti myös vaihtaa labeliksi "Not On Label (Bum (3) Self-released)", koska se on omakustanne?

  auboisdormant
  Puolustusvoimat on yksi vaihtoehto, mutta pitäiskö myös harkita "Sotilasmusiikki" vaihtoehtoa, kuulostaa kyllä kummalta... toisaalta tämä logo: http://www2.mil.fi/sotilasmusi....php?width=450&id=45 löytyy molemmista levyistä, ja tuo SAM tuotenumerolyhenne vois tulla sanasta "Sotilasmusiikki".

  Tuo em. logo on soittokunnan jäsenien olkapoletissa oleva merkki. "Varuskuntasoittokuntien toimialatunnus m67" http://www2.mil.fi/sotilasmusiikki/esittely/historia_ja_perinteet/merkit_ja_tunnukset/index.dsp
  Ainakin itse käsittäisin tuon Sotilasmusiikki -tekstin vain puolustusvoimien nettisivujen soittokuntia käsittelevän osion alaotsikkona.
 • auboisdormant over 12 years ago

  Dan80
  Tälle levylle Bum (3) - Naisiin Ou-Oulaisiin pitäisi ilmeisesti myös vaihtaa labeliksi "Not On Label (Bum (3) Self-released)", koska se on omakustanne?

  Ei välttämättä - nimittäin tuo sublabelmalli on käytettävissä ainoastaan jos artisti on julkaissut useamman kuin yhden levyn omakustanteena. Guidelinen mukaan tuota saa vain käyttää "for series of releases". Polyteknikot ovat julkaisseet useammankin levyn omakustanteena, joten niille voi tuon sublabelin luoda. Muuten pitää käyttää ihan normaalisti Not On Labeliä.
  Dan80
  Ainakin itse käsittäisin tuon Sotilasmusiikki -tekstin vain puolustusvoimien nettisivujen soittokuntia käsittelevän osion alaotsikkona.

  Juu, sitä minäkin vähän uumoilin. Sitten pidetään "Puolustusvoimat" labelin nimenä. :)
 • PropagandaRec over 12 years ago

  PropagandaRec edited over 12 years ago
  Hiihtopipo
  mun käsittääkseni uusintapainokset menee aina uusintajulkasijan nimiin (näissä esimerkkitapauksissa Warner) riippumatta kuka ne alunperin on julkaissut.

  PÄINVASTOIN alkuperäinen lisenssin antaja tulee aina mainita, kunhan kansissa tai levyssä lukee.
  Discogs-seposteissa on ollut myös, että aivan erikseen mainitut Warnerin saamat lisenssit tulee mainita MYÖS alkuperäisen oikeuden haltijan nimellä (Ameerikoissakin).
  Näissä kaikissa on sama tapaus. Alkuperäisellä omistajalla on aina nimi PSO, EUROS, POLARVOX tms., jonka muu taho voi nykyään jopa omistaakin.
  Onhan Warnereissa paljon yksittäisiäkin lisenssejä muualta. (Kirjaamatta on !)
  auboisdormant
  Ja näyttää pahasti siltä, että kohta pitää ruveta erottelemaan yhtiö ja levymerkki.

  Kyllä, jos ne on painettu levyyn. Itsekin kerrot sen jo tämän topicin alussa (EMI).
  auboisdormant
  Voisko (P) 1973 PSO -merkintä olla jäänne alkuperäisestä kansitaiteesta?

  EI. Kyseinen alkuperäinen kustannusoikeus on sillä nimellä (tekijänoikeuslaki). PSO on mainittu kansissa ja levy on PSO-alkuperäistuotantoa.
  DiscoUrseFIN
  Polarvoxin logo oli etukannessa oikein näyttävästi, mutta takakannessa luki Reeb Oy

  Joten taas kerran kumpikin ilmoitetaan ja merkitään.
  DiscoUrseFIN
  1990-luvun alun levyjen kuvista, joissa ei taida lukea missään kohtaa "Stupido Records" vaan pelkästään Stupido Twins.

  auboisdormant
  Twin Tone Oy (joka on vissiin edelleenkin yhtiön nimi). 1990 Idioottikaksosista tuli Stupido Twins. 1993 luotiin toinen levymerkki Twin Hits

  auboisdormant
  Älä listaa sellaista levymerkkiä tai -yhtiötä label-kenttään, jota ei ole mainittu itse julkaisussa.

  Discogs merkintöjä saa tehdä vain hallussaolevista levyistä ja niiden tietojen pohjalta.
  Monella yhtiöllä yhtiöt ja levymerkit muuttuu ajan saatossa ja eri vuosikymmenien kuluessa.
  Pitäähän nyt Discogsissa myytävä kappale osata määrittää oikean vuosikymmenen julkaisuksi oikeine labeleineen ja oikean maan painoksineen.

  V/S -uudet ohjeet, linkki:
  nik
  In brief : If the distributor is needed to describe a unique release, or you beleive the distributor was acting more as a label, add it to the label field. Otherwise, leave it in the notes for the moment.


 • PropagandaRec over 12 years ago

  Dan80
  Tälle levylle laitoin labeliksi Puolustusvoimat
  Mutta kun on selvä [p]-merkintä KAINUUN SOTILASSOITTOKUNTA ja sama kerrottu suomenkielisenä tekstinä (tuottaja). Koodi taas voi viitata Suomen Puolustusvoimiin.

  Dan80
  Niistäkään ei mitään mitään erillistä julkaisijaa mainita ja kataloginumerona on PKCD-..

  Yhtä tarkasti ovat taas [p]-merkinnät kuin Klamydian uusilla levyillä.
  Levyssä lukee Polyteknikkojen Kuoron kannatusyhdistys ry.
 • auboisdormant over 12 years ago

  auboisdormant edited over 12 years ago
  ℗ ≠ label

  Omakustanteissa on aina myös copyright-merkinnät. Se ei tarkoita, että yksikään copyrightin omaajista olisi label, tai edes levy-yhtiö, tai että levy olisi julkaistu jonkin labelin kautta. Copyrightin voi omistaa esim. yksittäinen henkilö. Noissa Puolustusvoimien levyissä on kaikissa Puolustusvoimien logo, jos et huomannut.
  PropagandaRec
  PÄINVASTOIN alkuperäinen lisenssin antaja tulee aina mainita, kunhan kansissa tai levyssä lukee.

  Sen voi mainita Notes-osiossa, mutta se ei ole pakollista.

  Tärkeintä on kuitenkin listata itse label. Tällä hetkellä Discogsissa ei ole mitään kunnollista tapaa erotella eri yhtiöitä toisistaan, joten valmistajat, jakelijat ja muut voi jättää halutessaan Notes-osioon. Tuo nikin kommentti lähinnä koskee julkaisuja, joista on tuhat eri versiota.

  nikin mukaan kaikkia levymerkkejä ja levy-yhtiöitä ei tarvitse erottaa toisistaan, varsinkin jos on kyseessä pienempi levymerkki. Tarkoituksena ei ole luoda joka ikiselle "Whatever Records" -levymerkille vastaavaa "Whatever Records" -levy-yhtiötä, vaikka sellainen olisikin olemassa. Tällä hetkellä jopa keskustellaan siitä, erotetaanko Warner Bros. Records Inc. (levy-yhtiö) ja Warner Bros. Records (levymerkki) toisistaan vai pidetäänkö molemmille sama entry.
  PropagandaRec
  Monella yhtiöllä yhtiöt ja levymerkit muuttuu ajan saatossa ja eri vuosikymmenien kuluessa.

  Tottakai. Mutta jos on todisteita siitä, että nimenvaihdoksesta huolimatta on kyseessä sama label, niin ei sitä varten ruveta erillistä entryä luomaan. Logoja uusitaan koko aika. Puhetta on ollu Label Name Variation (LNV) -funktiosta, joka mahdollistaa labelin listaamisen niin kuin se on levyssä, samalla tavalla kuin ANV.
 • PropagandaRec over 12 years ago

  PropagandaRec edited over 12 years ago
  auboisdormant
  Omakustanteissa on aina myös copyright-merkinnät.

  Niin on levyissä myös [p]-merkintä, joka on tuottaja eli levy-yhtiö. Toisen levyn kannatusyhdistyksellä tuohon mennessä selvästi parikymmentä levyä.
  Usea yhtiö voi käyttää myös samaa "levymerkkiä", kuten mainitsemassasi ehkä kyseistä Puolustusvoimain koodia.
  Mutta levy-yhtiöhän siinä lukee selkeästi. Kumpikin tietenkin pitää listata ilmoitettujen tietojen mukaisesti (eikä arvaamalla).

  auboisdormant
  PropagandaRec
  PÄINVASTOIN alkuperäinen lisenssin antaja tulee aina mainita, kunhan kansissa tai levyssä lukee.
  --Sen voi mainita Notes-osiossa, mutta se ei ole pakollista.
  Se Warner lukeekin levyissä kuten "(Poko Rekords Oy,) A member of EMI Music Group". Kyse on muutenkin samanarvoisesta tiedosta uudemman julkaisun toteuttajana ja alkuperäisen tuottajatiedon lisänä. Yhtä selkeästi ilmaistuna kuin ylemmissä esimerkeissä.

  Alkuperäisen tuottajan listaus ON AIVAN VAATIMUS USASTAKIN, kun olivat erikseen kysyneet yhtiöiltä. Jokainen viisashan ne osaisi listata muutenkin, kun kannet osaa lukea.

  "Discogs is not a labelografia." Todettu Discogsessa, jos toistan. (NOT A LOGOGRAFIA.)

  Väärillä tausta- ja label-tiedoilla olevaa levyä on arveluttavaa alkaa myymään edes täällä Discogsessa. En suosittele kellekään. Ei missään oikeaa labelia (oikealta vuodelta) kielletä ilmoittamasta. "Stupido Records" voi toki tehdä omia uusintapainoksiaan, jos julkaisuoikeudet sallivat. Labelinkin saavat ehkä päättää vapaasti, jos sopimus sallii ja "Humppa Records" on tarvittaessa myös kansissa samanarvoisena. Humpalle voi olla oma koodikin ja jakelu toisessa maassa sekä Kioskissa.

  Mutta What Recordsin yhtiö voi yhtä hyvin olla When Reel Oy. Eihän ne monestikaan ole "saman kaltaisia nimiä".

  Haun ALTERNATES-kohtaan tulee muuten yhä levymerkeillä artistinimiä, joissa sama numero kuin labelilla (7) perässä. Mikäli joku niin monimutkaisesti viitsii selailla.
 • PropagandaRec over 12 years ago

  PropagandaRec edited over 12 years ago
  -tuplasi viestin
 • auboisdormant over 12 years ago

  Rauhotu hyvä mies. :)
  PropagandaRec
  Niin on levyissä myös [p]-merkintä, joka on tuottaja eli levy-yhtiö.

  Ei välttämättä. Mun kaverin bändi ei ole levy-yhtiö vaikka kuin väännät. Kuitenkin niiden nimi lukee ℗ merkin perässä heidän levyillään, jotka ovat muuten omakustanteita, eivätkä ole julkaistu minkään levymerkin kautta. Mun isän humppaorkesteri ei ole myöskään levy-yhtiö, vaikka heidän nimikin lukee ℗ merkin perässä, yhdessä kannatusyhdistyksen kanssa heidän levyssä. Ja sekin on muuten omakustanne, eikä ole julkaistu minkään labelin kautta. Itehän tuota näyttävät markkinoivan kans.
  PropagandaRec
  Alkuperäisen tuottajan listaus ON AIVAN VAATIMUS USASTAKIN, kun olivat erikseen kysyneet yhtiöiltä. Jokainen viisashan ne osaisi listata muutenkin, kun kannet osaa lukea.

  Tottakai se levyssä täytyy aina lukea, mutta sitä ei ole pakko listata täällä, se riippuu ihan käyttäjän aktiivisuudesta ja halusta. Discogsissa aivan pakko on listata vain label, paitsi jos jakelija/tai muu yhtiö on eri kuin muuten täysin identtisessä levyssä. Ja saa ne listata jos haluaa. http://www.discogs.com/help/submission-guidelines-general-rules.html#Required_Fields_For_A_New_Submission
  PropagandaRec
  Väärillä tausta- ja label-tiedoilla olevaa levyä on arveluttavaa alkaa myymään edes täällä Discogsessa. En suosittele kellekään.

  Henkilökohtasesti en edes käytä tuota kauppapaikkaa, omana kiinnostuksen kohteena on vain tietokanta. Jos huomaat, että jossain levyissä on label väärin, niin voit korjata sen. Jokainen Discogsin käyttäjä voi korjata sen, avoin tietokantahan tämä on.

  Muista myös, että "guidelines" ovat vaan ohjeita, eivät mitään jumalallisia sääntöjä, ja että maalaisjärjen käyttö on sallittua. Poikkeuksia löytyy aina, virheitä löytyy aina, ihmisiähän tässä ollaan. Poikkeuksista voi aina keskustella, virheet voi korjata, sitä varten täällä ollaan. :)

  Jos huomaat, ettei joku toiminto toimi niin kuin pitäisi, voit raportoida sen täällä: http://www.discogs.com/disbugs .
  PropagandaRec
  Mutta What Recordsin yhtiö voi yhtä hyvin olla When Reel Oy. Eihän ne monestikaan ole "saman kaltaisia nimiä".

  Tottakai. Mutta jos When Reel Oy ainoastaan julkaisee levyjä What Recordsin kautta, ja on ainoa yhtiö joka julkaisee tuon merkin kautta, ei ole mitään järkeä luoda sille omaa entryä, ei ainakaan tällä hetkellä. Suunnitelmissa on, että jokainen taho (levymerkki, yhtiö, jakelija, valmistaja, jne.) levyssä pystyttäisiin lisäämään omaan sille tarkotettuun kenttään. Tuota odotellessa... tehdään mitä pystytään.
 • PropagandaRec over 12 years ago

  PropagandaRec edited over 12 years ago
  auboisdormant
  Mun kaverin bändi ei ole levy-yhtiö vaikka kuin väännät.

  Levy-yhtiö voi olla tietenkin yksityinen henkilökin "Matti Maitomies" ja jos lystää niin perustaa yhtiön T:mi Levy-yhtiö (eikä Lahden Levy-yhtiö). Samat tuottajaoikeudet kuuluu bändille kuin yhdistyksellekin. Eipä täällä Discogsessa tunnu olevan ilmoitettujen julkaisujen alarajaa, kunhan ilmoittaa juuri tarkalleen levyssä lukevat tiedot. Jostain se Matti Maitomiehen 135 levyn kirjauskin pitää aloittaa, että erottuu veljensä kanssa pitämästä "M&T" levymerkistä jo myydyllä (?) M&T-Tuotanto -yhtiöllä. Wanhan bluusirallattaja Aten kanssa sattuivat perustamaan lisäksi AMT -levymerkin, jonka nimeen tuli kaikkien etukirjaimet. Lisäksi Atella oli kaverien kanssa Love Records, Johanna, Pyramid, Megamania Musiikki -virityksiä oman AAB-merkin lisäksi, mutta siirtyi UHO-labelin ja UHO Productionin suuntaan, kunnes konkurssi tuli taasen vuonna 2009.
  Aina levyllä on joku tuottajataho ja kuten mainitsit HARVOIN JÄÄ MERKITSEMÄTTÄ LEVYYN. Niin ei tarvitse kanteen painettua jakelijaa pistää labeliksi Discogseen.
  (yli?)90 % alkuvuodesta ostamastani 2500 "omakustanteesta" omaa myös labelin kansissa. On Reginaa jne. pikkumerkeillä Next Big Thing, Vapauslevyt, Blue Violet, Daddy Boozing, Reptile Records jne. Mihin sitten vetäisit jonkun "tyhmän" Discogs kirjausrajan, jota ei muutenkaan ole olemassa. En ees muista löytäneeni tuolta "ongelmana". Eihän Klamydian ja Apulannan uusia levyjä sitten voisi järjellisesti oikeilla tiedoilla kirjata ollenkaan. Aina pitäisi olla valehdeltuna "Not On Label", vaikka kannet muuta väittää.
 • auboisdormant over 12 years ago

  "Releases which have no discernible label, such as self-released albums, limited edition tour merchandise, white labels, bootlegs, etc. should be listed under the "Not On Label" meta-label", etc.
  http://www.discogs.com/help/submission-guidelines-release-label-catalog.html#Not_On_Label
 • PropagandaRec over 12 years ago

  PropagandaRec edited over 12 years ago
  auboisdormant
  white labels, bootlegs

  Kaikki eivät sellaisia levyjä ole nähneetkään.
  Suomalaiset osaavat ihmeen hyvin sisällyttää ainakin Teoston vaatimat merkinnät. Lisäksi on aikaa kun suuremmissa määrissä tehtiin etiketittömiä vinyylisinkkuja. Usein silloinkin vähintään nykyisin levyn kannen tarvii olla jo kadonnut tiedot mukanaan.
  Suomessa ihmiset ovat jo ajat lukeneet Gramexin jne. läpyskät ja osaavat merkinnät sisällyttää levyihin.

  Eli pääosin ulkomainen bootleg, jota ei jäljitettäisi mitenkaan tai kanneton white label vinyylisinkku saattaa joskus löytyä.

  Before choosing Not On Label, please check for any catalog number or other markings that could associate a release with a particular label, or labels. Often, white label records can be tied back to a label by the catalog numbers found in the run-out grooves, and some CDs with limited information present might include a label logo, if no catalog number is clearly present.

 • PropagandaRec over 12 years ago


  DiscoUrseFIN
  Polarvox on tuntunut valmistavan suomipainoksia aika monen eri labelin levyistä.

  Kylläpä vain. Polarvox oli Lejos OY:n omistamaa Finnvoxia omistajapohjaltaan lähellä oleva taho mm. jakeluyhtiönä.
  Polarvoxin valmistamasta "materiaalista" kannattaa "välillä tsekata" mm. levymerkit/tuotanto AAB, AAB-Tuotanto Oy, Johanna...
  Luulempa, että sen paremmin jo kertaalleen painettuihin kansiin/etiketteihin ei aina niin ole muutoksia tehty uudesta valmistajasta. Valmiit painotyöt on ajettu loppuun ja uusia painettu muuttelematta yksityiskohtia.
 • og4life over 11 years ago

  Toi eka viesti selvensi aika hyvin mulle että mitä siihen label-kenttään pitää syöttää, mutta jos joku vois vielä varmentaa että lisäsinkö oikein: http://www.discogs.com/Royal-Family-Py%C3%B6re%C3%A4n-P%C3%B6yd%C3%A4n-Ritarit/release/904643

  Levyssä ja takakannessa on siis evidence ja King Size -logo. Takakannessa lukee: P & C 2004 Warner Music Finland, A Warner Music Group Company. Levyssä lukee: ℗ & © Warner Music Finland Oy

  En oo kauaa vielä käyttäny Discogsia niin semmonen kysymys kanssa noista katalogi numeroista, että esim. tossa: http://www.discogs.com/history?release=787898#latest
  tonne on syötetty Catalog#: 7243 5 48237 2 5, vaikka levyssä lukee 07243 548237 2 5. Eli onks noita numeroita ennen syötetty labelin yleistä numerointi-systeemiä vastaavaksi? Eikös se pitäis syöttää just niinku se on kirjotettu julkaisuun.
 • auboisdormant over 11 years ago

  Näyttää ihan jees nuo labelit. :)

  ℗ & © -merkinnäthän menee (lähes) aina levy-yhtiölle, ja yhtiön nimi saattaa olla joskus siellä monessa muodossa, joskus ilman Oy:tä, joskus vähän lyhempänä (Warner Finland), mutta sama pulju ne on.
  og4life
  Eli onks noita numeroita ennen syötetty labelin yleistä numerointi-systeemiä vastaavaksi? Eikös se pitäis syöttää just niinku se on kirjotettu julkaisuun.

  Juu, vielä pari vuotta sitten kaikki kataloginumerot syötettiin vastaamaan k.o. labelin systeemiä vastaavaksi, virallisesti nykyinen käytäntö tuli voimaan 10.3.2008. Eli tietokannassa on aika paljon levyjä joiden kataloginumeroa on hiukan muunneltu. Mutta nykyään se pitää syöttää niinku se on levyyn printattu, eli vapaasti saat korjata tuon ylläolevan levyn tiedot. :) (oikea labelikaan ei haittais ;)
 • Daedolon over 11 years ago

  Miten esim. tämän artistin Kaya (6) muutamissa levyissä tulisi menetellä

  Glitter
  Glitter
  Last Snow
  Last Snow
  ショコラ
  ショコラ

  Levittäjänä toimii Universal Music K.K., mutta levy-yhtiöksi on nimetty next media communications.,Japan jolle on myös oma NMC brändinsä. Levyistä myös löytyy Jasrac logo josta itselläni ei ole pienintäkään hajua. Kataloginumerot ovat luokkaa POCE-1234. Levyjen kyljessä/OBIssa on NMC:n logo.

  Ophelia

  Tässä taas mainitaan Polystar Co,Ltd., Universal, Universal Music, Jasrac sekä myös miehen oma トロイメライ. Levyn kyljessä on Polystarin logo ja nimi.
 • auboisdormant over 11 years ago

  Daedolon
  Levyjen kyljessä/OBIssa on NMC:n logo.

  Daedolon
  Levyn kyljessä on Polystarin logo ja nimi.

  Ilman kunnon kuvia on hankala sanoa 100% varmuudella mitään, mutta periaatteessa label=tavaramerkki=logo, joten nuo kaksi näyttäis olevan ok. Muutakin sinne label kenttään voi laittaa, en mä tiiä välittääkö tällä hetkellä kukaan mitä siellä sen labelin lisäksi on, sen verran sotkunen koko tilanne on. XD

  Universal K.K. on ainakin yhtiö, samoin Polystar Co. Ltd., Universal Music LLC. Universal lykkää omia logojaan kaikkiin UMG:n julkaisemiin levyihin, ja se ei ainakaan mun tiettävästi ole muualla toiminut levymerkkinä kuin Skandinaviassa. JASRAC on japanilaisten TEOSTO, eli se on säveltäjien ja musiikintekijöiden edunvalvontajärjestö. Se joutaa BAOI kenttään.

  Koko yhtiö/label sotkuun on tulossa onneksi jossain vaiheessa hieman helpotusta. :)

Log In You must be logged in to post.