Ad

Release

Edit Release
New Submission

Marketplace

1 For Sale from $10.53
Ad
Ad

Statistics

 • Have:11
 • Want:3
 • Avg Rating:5 / 5
 • Ratings:2

Videos (11)

Edit

Lists

  Ad

  Aurium (2)Still Life

  Label:Miner Recordings – MR 053
  Format:
  CD, Album
  Country:Serbia
  Released:
  Genre:Rock
  Style:Symphonic Rock

  Tracklist

  1A Touch Of Art
  2Beneath Your Words
  3Come To My Arms
  4Deep Hollow Mind
  5Drab Colored Silence
  6Endless Dream
  7Following The Rain
  8Lady Night
  9Losing You
  10Once In A Blue
  11Spirits Of Our Secrets
  Ad

  Notes

  The first studio album "Still Life" 2015 @ Miner Recordings
  credits
  released 05 May 2015

  Recorded @ Draft Studio // Belgrade, Serbia, 2014

  Reviews

  invasion70's avatar
  invasion70
  Recenzija: Igor Vlad Cepesh Živić

  Veoma originalni ime za bend sa našeg podneblja, inače, reč „Aurium“ ima poreklo u medicinskom žargonu u kovanici tinnitus aurium kojom se označavaju zvukovi psihološkog ili patološkog porekla, koji mogu ali i ne moraju biti registrovani svesno. A i muzički, pitanje je da li ste zaista svesni svega što ste čuli. Očigledni su uticaji bendova sličnog sumeranja i žanra (Within Temptation, Nightwish itd), ali opet, Aurium ima toliko originalnih elemenata u svojoj muzici da je ovo čak i samo pokušaj poredjenja.
  Cover-art-work koji na prvi pogled izgleda prilično zloslutno, čak toliko zloslutno da će možda neko pomisliti da se iza ovog albuma krije neki depresivni black metal, ali ako se malo bolje zagledate, videćete da to nije osam omči sa vešala, nego osam pari slušalica. E vidite, upravo takva je i muzika koju ćete čuti od ovog benda – očekujete jedno, ali ono što dobijete je toliko dalje od očekivanja u krajnje pozitivnom smislu, da se pitate gde je Aurium bio do sada. Iako su počeli kako čisti rock bend, oni su doživeli takvu metamorfozu ubacivanjem i sintisajzera i drugih sinfonijiskih instrumenata da sada dobijate nešto nadrealno, odlično, jedinstveno.

  Sinth elementi su krivi što ćete imati utisak da putujete kroz svemirska prostranstva, daleko od ovog sveta. Tematika tekstova je krajnje pozitivna – preovladavaju teme ljubavi, života, gubitka - ali opet na neki pozitivan način. Ono što vas posebno pleni i oduševljava na ovom albumu jesu vokali. Milica Jovanov je umetnica, i njeno pevanje je nekako prirodno, neusiljeno, bez ikakvog opterećenja. Gitarski rad je perfektan, naročito u domenu solaža. Slavoljub (Pupić) je odličan gitarista i pokazuje u svakoj pesmi da izuzetno vlada svojim instrumentom. Bubnjevi Pavla Savića su odlično isproducirani, i predstavljaju ritam sekciju uz saradnju sa basom Siniše Mladenovića (koji je svirao i klavijature), koja može da parira mnogim velikim imenima sa svetske muzičke scene. Lično, moja omiljena pesma je „A Touch of Art“ gde ovo o čemu sam govorio najviše dolazi do izražaja. Ne znam da li sam u pravu, ali pesma „Following the Rain“ (inače jedini instrumental na albumu) me je podsetila na najbolje radove Christ Reae, inače jednog od mojih omiljenih ne-metal gitarista. Ali to sam samo ja. Ovo je jedna od onih pesama za totalno opuštanje, za trans izazvan muzikom izuzetnog kvaliteta. Ovo je apsolutna perfekcija.

  Hvala Auriumu na izuzetnom doživljaju. Jedini razlog zbog kojeg im ne dajem desetku jeste to što ovakva muzika nije moj apsolutni izbor, ali definitivnom kvalitetu se ništa ne može zameriti.
  9/10